Blog

Welke boor gebruik je om in roestvast staal te boren?

20 januari 2020

Je wilt een gat in roestvaststaal boren maar weet niet welke boor je moet gebruiken? In deze blog leggen we uit hoe je in roestvaststaal moet boren en welke boren je het beste kunt gebruiken.

Wat is het verschil tussen de verschillende houtboren?

16 oktober 2019

Er zijn verschillende soorten houtboren (machinale houtboor, slangenboor, 

speedboor, verzinkboor, gatenzaag en 

forstnerboor). Welke boor je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. 

Welke metaalboorkun je het beste gebruiken voor welke toepassing?

26 juni 2019

Standaard metaalboren zijn prima voor boren in zachte metalen zoals koper en aluminium. Maar voor harde metalen zoals roestvasttaal, is het beter om boren te gebruiken die gemaakt zijn van cobalt carbide. Het HSS-label geeft aan dat de boor is gemaakt van een hardere soort metaal.

English website

Wat is het voordeel van een gatenzaag?

3 april 2019

Een gatenzaag, gatenboor of klokboor is ideaal om ronde gaten in verschillende soorten materialen te zagen voor bijvoorbeeld het monteren van inbouwdozen of voor het monteren van inbouwspots in het plafond.

Wat zijn de voordelen van een kernboor ten opzichte van een HSS-spiraalboor?

9 december 2019

Kernboren zijn boren voor metaal welke vooral in grotere diameters (vanaf 12mm) ingezet worden. Het grootste voordeel van een kernboor ten opzichte van een spiraalboor is dat niet al het materiaal verspaand hoeft te worden.

Welke bitjes zijn er en welke heb ik nodig voor mijn schroef?

4 juni 2019

Phillips bit (PH) is een van de meest gebruikte schroeven en bits. Een Phillips bitheeft een uitsparing in de vorm van een kruis en is zelfcentrerend. Dit wil zeggen dat de schroevendraaier vanzelf vast blijft zitten.

English website

Waar gebruik je een verzinkboor voor?

4 november 2019

Met een verzinkboor kun je een boorgat bewerken, zodat een schroef dieper komt te liggen in het materiaal en deze niet uitsteekt. Daarmee ‘verzink’ je de schroef en zorg je voor een nette afwerking.

Hoe verruim ik bestaande gaten en ontbraam ik tegelijkertijd?

1 mei 2019

Een stappenboor wordt gebruikt voor het stapsgewijs boren van mooie afgeronde gaten in metaal of kunststof. Tevens kun je met een stappenboor bestaande gaten verruimen en ontbramen tegelijk.

English website

geïnteresseerd IN ons bedrijf?