top of page

Houtboren blog

Er zijn verschillende soorten houtboren (machinale houtboorslangenboorspeedboor, verzinkboorgatenzaag en forstnerboor). Welke boor je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. 

Machinale houtboor.png

Machinale houtboren zijn vervaardigd uit hoogwaardig gereedschapsstaal. De centreerpunt zorgt ervoor dat er stabiel geboord kan worden. Geschikt voor het boren van kleinere gaten in zowel zacht- als hardhout.

Speedboren.png

Speedboren zijn vervaardigd uit hoogwaardig gereedschapsstaal. Door de geometrie van de midden- en zijsnijders worden de gewenste gaten zeer snel gemaakt. De centreerpunt zorgt ervoor dat er stabiel geboord kan worden. Geschikt voor het boren van grotere gaten in zowel zacht- als hardhout.

Slangenboren.png

Slangenboren zijn vervaardigd uit hoogwaardig gereedschapsstaal. Door de zelfcentrerende schroefpunt gaan slangenboren snel en stabiel door het hout. Door de non-axis spiraal worden de spanen nog sneller afgevoerd dan bij de klassieke spiraal. Geschikt voor het boren van diepere gaten in zachtere houtsoorten.

Gatenzagen.png

TCT gatzagen zijn vervaardigd uit gereedschapsstaal. De tanden zijn van hoogwaardig hardmetaal. De brede agressieve tanden zorgen voor een zeer snel resultaat. Alleen voor roterend gebruik, niet kloppen! Voor nog grotere gaten dan een speedboor. Geschikt om te boren in hout, mdf, kunststof, gips, baksteen en tegels. 

Forstner bit.png

Forstner bits zijn vervaardigd uit hoogwaardig gereedschapsstaal. Door de open kop worden de spanen nog makkelijker afgevoerd dan bij de klassieke gatenzaag met een meer gesloten kop. De centreerpunt zorgt ervoor dat er stabiel geboord kan worden. Geschikt voor het maken van blinde gaten in zachte houtsoorten.

Verzinkboor.png

Om de schroefkop te verzinken, of precies met het oppervlak gelijk te laten vallen, is een verzinkboor. HSS geslepen verzinkboren zijn vervaardigd uit hoogwaardig sneldraaistaal. Door het volledig slijpen tijdens het productieproces ontstaat een zeer scherpe verzinkboor met een hoge precisie. Hierdoor hebben de boren in combinatie met snijolie een zeer lange levensduur. De verzinkboor verzinkt en ontbraamt in slechts één bewerking. 

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer advies nodig hebben over het aankopen van houtboren, neem dan contact met ons op via 0318-623444 of labor@laborholland.nl.

bottom of page