top of page

Stiftfrezen blog

Wat zijn stiftfrezen en waar gebruik je ze voor?

Stiftfrezen zijn hoogwaardige hardmetalen frezen met kruisvertanding voor universele bewerking in 13 vormen. Frezen gebruik je om te ontbramen, randen te breken, te knippen, lasnaden te verwerken en oppervlaktebehandeling. De stiftfrees is voorzien van een HSS-schacht en volhardmetalen freeskop. Ze hebben een hoog verspanend vermogen, hoge temperatuurvastheid en zijn bestand tegen zware belastingen. 

Voordelen van Labor hardmetalen stiftfrezen:

  • Maakt snelle braamverwijdering van harder materialen mogelijk

  • Ontworpen voor uitstekende afwerking van het werkstuk

  • De kleine vertanding helpt het fluiten te elimineren

  • De korte chip helpt om verstopping van groeven te voorkomen

  • Meest gebruikte tandvorm

Vertanding:

​De kruistand biedt een hogere snijcapaciteit in vergelijking met een ALU (voor aluminium) vertanding. Dit heeft met name een positief effect op moeilijk te snijden materialen. 

Eenvoudige vertanding.png

ALU vertanding

Kruisvertanding.png

Kruisvertanding

Toepassingen:

Labor hardmetalen stiftfrezen maken de bewerking mogelijk van staal, roestvast staal, aluminium, non-ferrometaal, zacht metaal, kunststof, GVK / CRP, nikkel en dienen ook als slotenmakergereedschap of brandweergereedschap.

Slijpen:

De stiftfrees heeft een extreem soepel geslepen freesoppervlak. Alleen de beste soorten micro-carbide worden gebruikt voor de stiftfrezen. Elke afzonderlijke chip is 100% getest op robuustheid en veiligheid.

RBUB0300 tm RBUB1600.png

Veiligheidsvoorschriften:

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals oogbescherming, gehoorbescherming en handschoenen bij gebruik van de stiftfrezen. Houd rekening met het aanbevolen toerental en snijsnelheid. Controleer voordat u de frezen gebruikt, dat de punt op de juiste wijze draait en de klemfunctie op de gereedschapsaandrijving goed werkt. Door de hoge snijprestaties kunnen verkleuringen ontstaan op de as. Deze verkleuring wordt veroorzaakt door de extreem hoge temperaturen die het gereedschap bereikt en vormt geen veiligheidsrisico.

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer advies nodig hebben over het aankopen van stiftfrezen, neem dan contact met ons op via 0318-623444 of labor@laborholland.nl.

bottom of page