Over ons

Wie zijn wij?


In ruim 30 jaar heeft Labor een zeer uitgebreid programma opgebouwd van metaal-, hout-, steen- en betonboren en daarnaast een compleet programma gatzagen en toebehoren. Al onze producten liggen in grote hoeveelheid op voorraad in ons magazijn, zodat we onze afnemers snel kunnen beleveren. Onze kwaliteit’s standaards zijn van een hoog niveau en tegelijkertijd houden we onze prijzen scherp dankzij onze contacten over de hele wereld. Door onze wereldwijde connecties en de deelname aan internationale beurzen zijn onze activiteiten de afgelopen jaren sterk geïnternationaliseerd. Inmiddels beleveren wij klanten in 44 landen wereldwijd. Onze prijzen en de uitstekende kwaliteit zorgt ervoor dat onze partners succesvol kunnen werken in hun lokale markten.

Kwaliteit


Het leveren van boren en gatzagen is geen raket technologie. Toch is het leveren van een hoog kwalitatieve boor geen simpele opgave. Om een boor van hoge kwaliteit te leveren is er meer nodig dan enkel het controleren van de productie. Om een gepland eindresultaat te bereiken moeten er verschillende fasen doorlopen worden. En dit alles start met de selectie van het basis materiaal (ruw materiaal).

Het winnen van de delfstoffen is een gevaarlijk en precies werk. Hiervoor is vakmanschap, kennis, geduld en durf nodig.

Na het delven van de grondstoffen moeten deze gezuiverd worden en worden ontdaan van vervuiling zodat het gebruikt kan worden door bedrijven als de hoogovens om hoogwaardige legeringen te maken (legering is een mix van grondstoffen). Dit is een welhaast mondiaal proces omdat Labor basis materialen gebruikt uit verschillende delen van de wereld Europa, Azië en Afrika (Afrika vooral voor de Cobalt). Het maken van een legering kan zeer precies werk zijn omdat er soms minder dan 1% van een bepaalde grondstof in een legering mag zitten. Verkeerd gemaakte en of samengestelde legeringen kunnen problemen veroorzaken tijdens productie en ook later tijdens het gebruik van een gatzaag of boor. Zelfs als de rest van het proces perfect is kan slecht (of goedkoop) basis materiaal leiden tot een slecht product.

Labor gebruikt een volledig geautomatiseerd productie proces om een zo gelijk mogelijk product te leveren nu maar ook nog over een aantal jaren. Machines waar boren op worden geproduceerd worden allemaal door een computer aangestuurd (CNC) om zo identieke producten te kunnen produceren van een gelijke hoge kwaliteit. De geometrie en bepaalde kenmerken moeten tussen krappe marges zitten om aan de DIN standaarden te voldoen.

Het afmaken van het product (harden) is een belangrijke stap voor boren en nog meer voor de gatzagen. Of dit nu in een oven gebeurd of in een olie bad. Om bijvoorbeeld altijd de zelfde hardheid waarde te verkrijgen voor onze gatzagen vertanding worden ze gehard in een oven onder vacuüm die compleet computer gestuurd is en altijd dezelfde producten aflevert.

Maatschappelijk


Rally


Van Dijk Rallysport is sinds 2007 actief in de rallysport. Het team bestaat uit rijder Dick van Dijk, navigator Bert van Dijk, 2e navigator René Broekman en de vastemonteurs Erik Kommer en Eltjo van Beek. In het debuutjaar 2007 werd aan de eerste wedstrijden deelgenomen met een Opel Astra Gsi 16v. In datzelfde jaar werd in eigen beheer een standaard Opel Ascona volledig opgebouwd als rallywagen.

Eind 2008 werd bij Van den Heuvel Motorsport een 4-wiel aangedreven rallyauto aangeschaft, de Mitsubishi Lancer Evo III, waarmee werd gedebuteerd tijdens Nederland-Rally. Met dit potentiële rallywapen met 270 pk werd in 2009 ingeschreven voor het Nederlands Kampioenschap Rallysprint.

In 2011 werd de lat opnieuw een stukje hoger gelegd. De Evo III maakte plaats voor een Mitsubishi Lancer Evo VII. Er kwam ook een nieuwe servicetruck, een Mercedes Actros, die met de schitterende special paint overal veel bekijks trekt. Bij de eerste rally met de Evo VII werd in de Tank S Rally een 19e plaats in het algemeen klassement behaald. De tweede rally was de thuiswedstrijd in Ede. Met 55 deelnemende equipes aan de start was deze voor Van Dijk Rallysport zeer succesvol met een fraaie 8e plaats in het algemeen klassement.

Het team rondom Van Dijk Rallysport wordt al sinds jaar en dag ondersteund door diverse sponsoren. Bedrijven die de rallysport in het algemeen en Van Dijk Rallysport in het bijzonder een warm hart toedragen. In de zomer van 2011 werd aan het rijtje sponsoren een nieuwe en bekende naam toegevoegd. Labor, met z’n hoofdkantoor in Ede, heeft een contract ondertekend om nu en in de toekomst mede zorg te dragen voor een verdere ontwikkeling van het team en de equipment. Labor heeft voor Van Dijk Rallysport gekozen omdat de filosofie overeenkomt: “Als je iets doet, doe het dan goed”.

Rallysport is een sport waarbij het materiaal en ook de gereedschappen tot het uiterste worden belast. Dit sluit naadloos aan bij de producten van Labor.

Voor meer informatie: www.vandijkrallysport.nl

Labor Holland | 2016